MyZoki forumi
Za razmisljanje!!! | |||||
| ||
![]() Roda5 ![]() | Evo jedno pitanje za razmisljanje!!! Kako u 9 kockica staviti osam slova(izostaviti nj i lj) {}-kockica {}{}{}{}{}{}{}{}{} | |
| ||
![]() nesso ![]() | Nije valjda burgijo da i ti razmisljas ??? | |
| ||
![]() 10sanja20 ![]() | ![]() ![]() ![]() | |
| ||
![]() Roda5 ![]() | Pony druze bravo,da neso,ja razmisljam,ti samo gledas da uvatis neku zensku i tako,jednom recju dzabalebarish![]() ![]() ![]() | |
| ||
![]() katastrofa ![]() | hehehehehe rodo.. eto nisam samo ja rekla nesto pametno.. ti si mene pohvalio tamo, a ja tebe ovde.. bravo za ti.. hoch:a posebno ti pony, svaka cast za resavanje zadatka.. | |
| ||
![]() Giovanni ![]() | Evo male igre sa brojevima... Dole navedeni su množenja nekog šestocifreniog broja sa brojevima od 1-6. Treba reći koji su to brojevi a,b,c,d,e i f. Ko pogodi idemo na piće, ja plaćam ![]() Dakle: abcdef x 1 = abcdef abcdef x 2 = cdefab abcdef x 3 = bcdefa abcdef x 4 = efabcd abcdef x 5 = fabcfde abcdef x 6 = defabc Zanimljiva matematika, jel Hint: krenite od broja "a" | |
| ||
![]() eXe ![]() | cao svima...opet ja ![]() uh...namuci me ![]() u pocetku sam lupao i pretpostavljao....ali kad sam stavio to sve na papir, video sam da i nije tako tesko....samo treba malo razmisliti ;) resenje je ( abcdef = 142853 ) -spojlovao sam resejnje...ako neko zeli da se muci, pa da ga ne vidi odmah.....za one koji zele da vide resenje....samo obelezite(markirajte) ono sto je u zagradi ![]() | |
| ||
![]() Djolle ![]() | Giovanni je rekao/la: Evo male igre sa brojevima... Dole navedeni su množenja nekog šestocifreniog broja sa brojevima od 1-6. Treba reći koji su to brojevi a,b,c,d,e i f. Ko pogodi idemo na piće, ja plaćam ![]() Dakle: abcdef x 1 = abcdef abcdef x 2 = cdefab abcdef x 3 = bcdefa abcdef x 4 = efabcd abcdef x 5 = fabcfde abcdef x 6 = defabc Zanimljiva matematika, jel Hint: krenite od broja "a" a = 1, b = 4, c= 2, d = 8, e = 5, f = 7, boldovano f je visak kad se mnozi sa 5. | |
| ||
![]() Giovanni ![]() | eXe je rekao/la: cao svima...opet ja ![]() uh...namuci me ![]() u pocetku sam lupao i pretpostavljao....ali kad sam stavio to sve na papir, video sam da i nije tako tesko....samo treba malo razmisliti ;) resenje je ( abcdef = 142853 ) -spojlovao sam resejnje...ako neko zeli da se muci, pa da ga ne vidi odmah.....za one koji zele da vide resenje....samo obelezite(markirajte) ono sto je u zagradi ![]() Znaci imamo pobednika koji dobija pice, eXe... ionako mi duguje da ga castim pice ![]() Inace nisam hteo da napisem na kraju da je abcdef * 7 = 999999, tad bi se sve znalo. Btw, 142857 je niz brojeva koji se ponavlja kad se broj neki podeli sa 7... 7 je chudo od broja 1 : 7 = 0,142857142857142857,,,, p.s. Djolle, ono f je bio lapsus u kucanju | |
| ||
![]() eXe ![]() | hehehe...ja to f nisam ni video....jer sam video kakva je shema, pa sam samo po njoj prepisivao. slova su isla istim redosledom, u krug....tako da sam prevideo to slovo ![]() Gio...imas li jos nesto tako zanimljivo? ![]() | |
| ||
![]() Giovanni ![]() | Evo jedne sitnice: Zamislite trocifren broj sa svim istim ciframa.... spustite dole... Sad podelite taj broj sa zbirom cifara... spusti dole.... Dobili ste 37, zar ne? )))evo i izvedbe: trocifren broj sa istim ciframa se moze prikazati kao 100*a+10*a+a tj 111*a... zbir cifara tog trocifrenog broja je 3*a... kad se podeli dobicemo 111*a/3*a, tj 111/3 tj 37... prosto ![]() | |
| ||
![]() minutka ![]() | Gio... važno da su oni pronašli kiseonik..... šta ti znače ove ****...u mojoj matematiki ih nema.... | |
| ||
![]() 10sanja20 ![]() | koji broj se može pomnožiti sa bilo kojim brojem, i da to rešenje uvek daje taj isti broj? | |
| ||
![]() Mali_Princ ![]() | hm... koji li je to broj ![]() Samo znam da ne bih voleo da mi se tim broj pomnoze pare u novcaniku ![]() | |
| ||
![]() Aleksander ![]() | 10sanja20 je rekao/la: koji broj se može pomnožiti sa bilo kojim brojem, i da to rešenje uvek daje taj isti broj?
Broj 9 primer: bilo koji broj pomnozis sa 9 uvek ce na kraju biti rezultat 9 recimo : 239 x 9 = 2151 ( 2+1+5+1 = 9) ili 4351 x 9 = 39159 ( 3+9+1+5+9 =27 ( 2+7=9)) Dakle apsolutno svaki broj pomnozen sa 9 cini konacni rezultat 9 | |
Malum est mulier, sed necessarium malum http://medicasite.blogspot.com/ | ||
| ||
![]() damijana ![]() | Stojeci auto pocne se kretati jednakomerno ubrzano. U intervalu desete sekunde predje put X10= 19m. Koliki put (X11) predje u intervalu 11-e sekunde? | |