Zoki Games
My Zoki Portal
Multiplayer Games
Flash Games
Zoki Videos

MyZoki forumi

Moje teme  •  Moji postovi  •  Poslednji postovi  •  Teme koje pratim  • 
o Deda Mrazu
Post od: Jazawac, Napisan: 19 December 2007, 10:13
Jazawac
Jazawac

Na svetu postoji otprilike 2 milijarde dece(osoba ispod 18god.).Ipak,kako Djed Bozicnjak-Deda Mraz(DM) ne posecuje Muslimane,Hinduse,Jevreje i Budiste,kolicina posla na Bozic se smanjuje na 15%,odnosno sveukupnih 378 miliona dece (prema Uredu za populacijske statistike).Prema proseku od 3,5 dece po kuci,DM mora posetiti 108 miliona domova,ako pretpostavimo da u svakoj datoj kuci postoji barem jedno dobro dete.DM ima oko 31h za rad,zahvaljujuci razlicitim vremenskim zonama i zemljinoj rotaciji,te ako pretpostavimo da putuje sa istoka na zapad(sto se cini logicnim).Tako dobivamo da DM poseti 967,7 kuca u sekundi.Prema tome,za svaki dobar hriscanski dom sa dobrim detetom,DM ima oko hiljaditinku (1/1000) sekunde da zaustavi sanke,iskoci,uzme darove,uskoci u dimnjak,napuni carape,nadje bor,ostavi ostatak darova pod borom,popne se natrag kroz dimnjak,uskoci u sanke i dodje do sledece kuce.Pretpostavljajuci da je svih 108 miliona stajalista jednako rasporedeno po Zemlji(samo u svrhe naseg proracuna),govorimo o 1,24km razmaka od jedne do druge kuce;iz cega proizlazi ukupan put od 120,8 miliona km,ne ukljucujuci DM-ove odlaske na WC ili pauze za jelo-pice.Iz navedenoga proizlazi da je brzina DM-ovih sanki oko 1080km/s (3200 puta veca od brzine zvuka!).Za usporedbu,najbrze ikad stvoreno vozilo,svemirska sonda Odisej,ide "svega" 45km/s (162000km/h),a normalan jelen najvise 24km/h odnosno 0,0066km/s.Teret sanki je takodje jedan vrlo interesantan element.Pretpostavimo da svako dete ne dobije nista vise nego jedne lego kockice srednje velicine(oko 860 grama).Tada je ukupna masa tereta na DM-ovim sankama nesto veca od 500 hiljada tona.Na tlu,normalan jelen ne moze vuci vise od oko 138kg.Ako uzmemo da DM-ov leteci jelen moze vuci 10 puta vise,DM bi trebao oko 360 hiljada letecih jelena da povuku sanke.Masa tolikog broja jelena povecava sveukupnu masu sanki za oko 54 hiljade tona, odnosno za oko 7 puta mase Kraljice Elizabete(broda, ne vladarice).Oko 600 hiljada tona putujuci brzinom od 1080km/s stvara nezamisliv otpor vazduha - takav otpor kakav bi zagrejao jelene toliko jako koliko se zagreje svemirski brod koji ponovno ulazi u Zemljinu atmosferu.Prednji par jelena apsorbirao bi oko 14,3 kvintilijarde dzula energije u sekundi.Ukratko,taj par bi se,cim krene,pretvorio u nimalo lep prizor zivih baklji,izlazuci jelene iza njih,te dovodeci do lancane reakcije u kojoj bi svih 360-ak hiljada jelena izgorilo za oko 4,26 hiljaditina sekunde,odnosno tacno na vrijeme da DM dode do pete kuce na svom putu.DM bi, kao rezultat akceleracije sa 0 km/s na 1080km/s u hiljaditini sekunde,bio izlozen akceleracijskoj sili 17,5 hiljada puta vecoj od one malog g,tj. 175000m/s^2.Djed Bozicnjak mase 115kg(sto je vrlo malo za DM-a)bio bi prikovan za kraj svojih sanki sa 1984906,9 kg sile, sto bi mu trenutacno smrvilo kosti i organe pretvarajuci ga u kasastu ljubicasto-crvenkastu tecnost.Prema tome,ako je DM ikada i postojao,sada je sigurno mrtav.

Post od: _maca, Napisan: 20 December 2007, 01:44
_maca
_maca

smrcccccccccc.....

pokvari mi verovanje u Deda Mraza i poklone

Love me or hate me ! It's up to you....

Love me or hate me ! It's up to you...

Friends18.com Orkut MySpace Hi5 Scrap Images
Friends18.com Picture Comments

Post od: ***suzy***, Napisan: 20 December 2007, 21:40
***suzy***
***suzy***

zelimm zeliimmmmmm joj zelimmmmm hmmmm cek da se sjetim pa javim sta zelim od deda mraza on je legenda i ne umireee zato jos uvjek zelimmmm da mi ispuni zelju ,,,,,,... a to sam on znaa,
Post od: ***suzy***, Napisan: 21 December 2007, 15:05
***suzy***
***suzy***

Bila sam zlocasta ove godine jer si me zaobisao i nisam dobila poklone koje sam jako zeljela, zbog toga sam bila okrutna, bezosjecajna, sebicna.
Molim te nemoj me zaobici 2008 godine, jer jako zelim paketic pun:

LJUBAVI I OPROSTA

Pored te dvije jako bitne stvari zelim da:

-da mi roditelji i prijatelji ostanu zdravi

-neko koga jako postujem da bude tu uz mene kao ni jedan prijatelj do sad,

-da nikad nikad nijednom ne bude svađe bilo gde ,

-da mi prijateljica ozdravi sto prije je moguce,

-da bude mir na svetu,

- zaboravim sve ruzne stvari,

-da naadjem sebi ljubav koja, ce me voljeti,

-smrsam jos 3 kg.

-oprost mi treba da mogu da krenem dalje, znam da sam puno ljudi povrijedila ove godine .

-

Eh sad na kraju zelim da mi svi oprostite ako sam vam nesto ruzno ucinila,povredila, da me volite (ako me volite) jos vise , puno vise a neki da me manje vole, jer im moze naskoditi )))

Dedice, Dedice samo se pokusaj pojaviti bez mojih poklona, jer dajem svoje obecanje da cu prestati vjerovati u tebe, ako bude falilo nesto u paketicu.

p.s. pomozite ))
JDeda Mrazu u ispunjenju mojih poklona (zelja).

Jazawac je rekao/la:

Na svetu postoji otprilike 2 milijarde dece(osoba ispod 18god.).Ipak,kako Djed Bozicnjak-Deda Mraz(DM) ne posecuje Muslimane,Hinduse,Jevreje i Budiste,kolicina posla na Bozic se smanjuje na 15%,odnosno sveukupnih 378 miliona dece (prema Uredu za populacijske statistike).Prema proseku od 3,5 dece po kuci,DM mora posetiti 108 miliona domova,ako pretpostavimo da u svakoj datoj kuci postoji barem jedno dobro dete.DM ima oko 31h za rad,zahvaljujuci razlicitim vremenskim zonama i zemljinoj rotaciji,te ako pretpostavimo da putuje sa istoka na zapad(sto se cini logicnim).Tako dobivamo da DM poseti 967,7 kuca u sekundi.Prema tome,za svaki dobar hriscanski dom sa dobrim detetom,DM ima oko hiljaditinku (1/1000) sekunde da zaustavi sanke,iskoci,uzme darove,uskoci u dimnjak,napuni carape,nadje bor,ostavi ostatak darova pod borom,popne se natrag kroz dimnjak,uskoci u sanke i dodje do sledece kuce.Pretpostavljajuci da je svih 108 miliona stajalista jednako rasporedeno po Zemlji(samo u svrhe naseg proracuna),govorimo o 1,24km razmaka od jedne do druge kuce;iz cega proizlazi ukupan put od 120,8 miliona km,ne ukljucujuci DM-ove odlaske na WC ili pauze za jelo-pice.Iz navedenoga proizlazi da je brzina DM-ovih sanki oko 1080km/s (3200 puta veca od brzine zvuka!).Za usporedbu,najbrze ikad stvoreno vozilo,svemirska sonda Odisej,ide "svega" 45km/s (162000km/h),a normalan jelen najvise 24km/h odnosno 0,0066km/s.Teret sanki je takodje jedan vrlo interesantan element.Pretpostavimo da svako dete ne dobije nista vise nego jedne lego kockice srednje velicine(oko 860 grama).Tada je ukupna masa tereta na DM-ovim sankama nesto veca od 500 hiljada tona.Na tlu,normalan jelen ne moze vuci vise od oko 138kg.Ako uzmemo da DM-ov leteci jelen moze vuci 10 puta vise,DM bi trebao oko 360 hiljada letecih jelena da povuku sanke.Masa tolikog broja jelena povecava sveukupnu masu sanki za oko 54 hiljade tona, odnosno za oko 7 puta mase Kraljice Elizabete(broda, ne vladarice).Oko 600 hiljada tona putujuci brzinom od 1080km/s stvara nezamisliv otpor vazduha - takav otpor kakav bi zagrejao jelene toliko jako koliko se zagreje svemirski brod koji ponovno ulazi u Zemljinu atmosferu.Prednji par jelena apsorbirao bi oko 14,3 kvintilijarde dzula energije u sekundi.Ukratko,taj par bi se,cim krene,pretvorio u nimalo lep prizor zivih baklji,izlazuci jelene iza njih,te dovodeci do lancane reakcije u kojoj bi svih 360-ak hiljada jelena izgorilo za oko 4,26 hiljaditina sekunde,odnosno tacno na vrijeme da DM dode do pete kuce na svom putu.DM bi, kao rezultat akceleracije sa 0 km/s na 1080km/s u hiljaditini sekunde,bio izlozen akceleracijskoj sili 17,5 hiljada puta vecoj od one malog g,tj. 175000m/s^2.Djed Bozicnjak mase 115kg(sto je vrlo malo za DM-a)bio bi prikovan za kraj svojih sanki sa 1984906,9 kg sile, sto bi mu trenutacno smrvilo kosti i organe pretvarajuci ga u kasastu ljubicasto-crvenkastu tecnost.Prema tome,ako je DM ikada i postojao,sada je sigurno mrtav.

Post od: Jazawac, Napisan: 25 December 2007, 22:44
Jazawac
Jazawac

Nisam Deda Mraz ali suzy mogu pomoci oko ispunjenja 2 zelje...

- zaboravim sve ruzne stvari,

ako bude dolazila na zoki igre, nece imati vremena da razmislja, znaci zaboravice ruzne stvari....

-smrsam jos 3 kg.

ako bude i dalje dolazila na zoki igre, zaboravice da je vreme rucku ili vecere...a cim se ne jede redovno, logicno da ce gubiti na ukupnoj masi

Sretna nova svima i prijatnu zabavu...

Post od: _maca, Napisan: 26 December 2007, 15:36
_maca
_maca

khmmmmm khmmmmm:winkmouth:

A meni ni jagode ispod jelke nisi stavio jazo jazooooo

SRETAN BOZIC I NOVA GODINA SVIMA

Post od: Jazawac, Napisan: 26 December 2007, 15:43
Jazawac
Jazawac

_maco, pa nisam ja DM... posalji mu poruku
Post od: Hitman, Napisan: 26 December 2007, 16:55
Hitman
Hitman

Jazawac je rekao/la:

Ovaj text sam citao poslednjih 10 Novih Godina do sada.... Uvek se nadje neko pametan da mi posalje na mail...

1. Kao prvo , odakle ti to da postoji samo 1 Deda Mraz? To je sigurno cela organizacija Deda Mrazova koja broji desetine hiljada Deda Mrazova. A i nemoj mi reci da nikada nisi video vise od jednog Deda Mraza na istom mestu, u trznom centru na primer.

2.
Pretpostavimo da svako dete ne dobije nista vise nego jedne lego kockice srednje velicine(oko 860 grama).Tada je ukupna masa tereta na DM-ovim sankama nesto veca od 500 hiljada tona.
Tih 500 hiljada tona ne predstavljaju nikakav problem kada rapodeli na oko milion Deda Mrazova.

Prema tome,ako je DM ikada i postojao,sada je sigurno mrtav.
Aha, to pricaj nekom drugom.

Ziveli Deda Mrazovi !!!
Post od: Aleksander, Napisan: 26 December 2007, 18:39
Aleksander
Aleksander

Ajde da se i ja javim na temu Deda Mraza bas juce sam gledao na TV u kojem kaze da je samo jedan pravi DM ! E, sad kako on uspeva sve te poklone razdeliti tj kako uspe sve te poklone strpati u vrecu :winkmouth:
Pa prikazano je tako da DM ima carobnu moc kada na taj dan razdeljuje poklone po kucama zaustavi vreme, poklone zacara tako da se svi pokloni smanje na taku velicinu da sve stane u vrecu ? a, kako prodje kroz dimnjak, i svakojake rupice ??? e tu ima carobne rukavice i kada tlesne rukama se vreca i on pretvore u stanje ( smanji, stanji, u obliku dima.... ) takvo da nema prepreke gde on nemoze proci i zato neka zivi DEDA MRAZ :tulum:

Malum est mulier, sed necessarium malum

http://medicasite.blogspot.com/ 

Post od: ***suzy***, Napisan: 27 December 2007, 00:28
***suzy***
***suzy***

jazawac to je vec puno hvala ti bas si srce ,a imam zelju da se mi ispune i druge zelje ,mozda su zahtevne a meni su jako vazne ,dedice mrazu znaj da cu biti ove godine dobra obecavam ti ,saljem ti cmokicu ,a ti jazawac budi takav kakav si jer dobar covek si i tebe cmokim ,..
Post od: _maca, Napisan: 27 December 2007, 14:52
_maca
_maca

Bravooo Aleksandar !

Nek si mu bash rekao nama tje dodje deda mraz i ove godine a on jazo nek

filozofira i dalje:azdaja: JAZOOOOOOOOOOOO !!!!

Post od: Aleksander, Napisan: 27 December 2007, 15:25
Aleksander
Aleksander

Hoce Maco, nama ce doci jer mi smo bili dobri tokom cele godine, cak sam mu i pismo napisao !!! A Jaziii i ostalima koji tako misle ce dobiti po lopatu uglja

Malum est mulier, sed necessarium malum

http://medicasite.blogspot.com/