Zoki Games
My Zoki Portal
Multiplayer Games
Flash Games
Zoki Videos

MyZoki forumi

Moje teme  •  Moji postovi  •  Poslednji postovi  •  Teme koje pratim  • 
Zbog cega postojimo, koja je svrha???
Post od: eneja, Napisan: 22 April 2007, 01:36
eneja
eneja

Zbog cega, koja je svrha cjelog zivota i postojanja ako na kraju sve zavrsava smrcu? Graditi i stvarati bolji svijet za nasu djecu?? Zivjeti svoje doba i nadati se da ce iza nas nesto ostati i da ce nas barem po "kamenu" pamtit?? Zbog cega se pretvarati da smo razliciti jedni od drugih kada smo u biti svi "isti", zasto neku ubijaju jedni druge ili sami sebe, sto je u njima da i to malo jadnog zivota skracuju??? Zbog cega negiramo da je zivot kratak i da smo samo prolazno vrijeme, kao svake godine lisce na stablu, da smo samo kemijski spoj koji polako od rodenja odumire. Zasto se neki uzasavaju pomisli da ce jednog dana umrijet i da ce sve ostavit za sobom i da ce biti zaboravljeni, zasto ne prihvacaju da su obicni organizam, prolazno vrijeme?? Zasto tezimo k boljem zivotu ako je to samo trenutna iluzija??
Svrha i zajednisko pitanje ovih pitanja je: Koja je svrha covjekovog postojanja ako sve jednom zavrsava, ostavit neki trag iza sebe?, u obliku loseg vremena?, uzalud potracen zivot, potrosena hrana, zrak.....?? Cemu???
...ili mozda doista postoji zivot poslije smrti??
Evo za pocetak "nekoliko" pitanja
Post od: dangubica, Napisan: 22 April 2007, 12:05
dangubica
dangubica

E jebiga bas,pa onda da se odma ja roknem ako nema nikakve svrhe ziveti,ili da pustim da me zivot polomi jer sto bi ga ja gradila i cinila lepsim ako cu svakako jednog dana umreti? I zasto ja da pravim "mozda" lepsi zivot svojim potomcima kad ce i oni svakako jednog dana umreti? Pa mislim...ne mozemo tako razmisljati....Koristi ono sto ti je pruzeno i ucini to malo svog zivota da ga provedes najlepse moguce.
Post od: Debilko, Napisan: 28 June 2009, 06:51
Debilko
Debilko

Post je u većini crkava skinut za vernike.Naime,to je jedan praktian primer,gde je crkva imala velikog uticaja u kreiranju državne politike.Tako je izmišljen i post,da se malo prištedi,a takođe i iz zdravstvenih razloga velikoposednika,koji su se večerima prežderavali.

Međutim,kao i sve ostalo,i ostu je data teorijska potpora,tako da danas u nekim crkvama ostaju verni tomučenju i pravilima,smatrajući da se sa njim nešto bitno postiže.

Post od: Dok-Holidej, Napisan: 6 July 2009, 10:19
Dok-Holidej
Dok-Holidej

E sada vidim da sam totalno promašio temu.Ja pročitah Post, a ne posotjanje.

Znači,izvinjenje i stvarno sam DEBOL.Pa postojimo da bi se zezali i ništa više i ozbiljnije od toga.

Post od: vladica82, Napisan: 29 July 2009, 23:23
vladica82
vladica82

Po meni u ovom postu je ono pitanje sta je starije kokoska ili jaje

zivimo zivot jebiga sad neko ima ovakav neko onakav zivot ali treba da ga zivimo ostavili nekog tragfa ili ne jedan je zivot zivimo ga kako treba i kako mi hocemo a ne kako drugi zele (moje misljenje)

Gde si bre,citas citas ako samo pazi oci da te ne zabole:){#emotions_dlg.001_smile}