MyZoki forumi
Da li znate šta je šota??? | |||||
| ||
![]() Ludak_Bg ![]() | Čim spomenemo reč "sota" odmah pomislimo na igru koja se, nazalost, igra na svakoj srpskoj svadbi. Porijeklo imena sota dolazi od imena Sota Galica, ženi srbomrsca "kacaka" (odmetnika) Azema Bejta iz sela Galice (1889.-1924.) koji je svojevremeno harao po Kosmetu i Metohiji. Sota Galica je nakon muzevljeve smrti zulumcarila i predvodila odmetnike. U srpskom narodu sacuvano je secanje na uzasan dogadjaj kada je Sota uhvatila sestoro srpske djece, cobancadi kod stada, na planini Mokri, povezala ih, nalozila vatru i sve ih bacila u oganj. Dok su deca gorela Sota je sa "kacanicima" igrala svoju igru oko vatre, orijala i pevala: "Sote, mori sote / sote masala / davno želim sote, mori, sote, da te igram ja!" Na mjestu stradanja nevine djecice podignuta je spomen-ploca koja je stajala do kraja II svjetskog rata, kada su je komunisti uklonili kako bi sacuvali "bratstvo i jedinstvo". -------------------------------------------------------------------------- Provjerite i sami na internetu... Azem Bejt je idol Siptarima na forumima... Planina Mokra se je sjevero/sjeverozapadu Kosova. Za Sotu Galicu (često i Sota Galjinica) sam pronasao pravo ime: Qerime Halil Galica. Možda neki mislite i da je ovo ... Tekst o tome je napiso i svestenik iz RS. Nalazi se u listu "Svetosavsko zvonce", objavljen početkom 2007. "Sota" nije nastala tako davno, da je se ljudi ne bi sjecali odnosno znali kako je nastala. ćta ću od sada da radim, pitate se. Pa vrlo jednostavno. Ozbiljan sam kad vam kažem da ću po svaku cijenu pokusati sprijeciti sviranje/pevanje sote na bilo kojem veselju. Nacina ima mnogo. Druga stvar koju mogu da uradim (ako već ne mogu da sprijecim): napusticu mjesto dogadjaja. Bilo kad i bilo gdje. Najlaksi način je naravno odmah na početku reci muzici: bez sote. Sigurno sad mnogi smatrate kako ja opet pretjerujem i šta ja znam. Nemam te snage (a ni zelje) da menjam druge ljude. Možda mogu samo da vam na ovaj način otvorim nove poglede. ćta želim od vas? Pa vrlo bi mi bilo drago kad bi ovu informaciju o soti kopirali i proslijedili svim Srbima koje poznajte...drago bi mi bilo kad bi na bilo koji način onemogućili sviranje iste (ili da prije kazete muzici ili da to učinite u početnim taktovima). Najmanje sto mozete da učinite je da kad se svira ova pjesma sjedete na svoje mjesto, zamislite kako je bilo toj djeci koja su ziva izgorjela i kako je bilo njihovim roditeljima. Znaci, da se ne veselite, jer za to stvarno nema povoda... | |
| ||
![]() Mali-Mrav ![]() | Sota **** - 29. mart 2007. u 23.35 (*.sbcglobal.net) ŠOTA Čim spomenemo riječ „šota” odmah pomislimo na igru koja se, nažalost, igra na svakoj srpskoj svadbi. Njeno porijeklo vodi po zlu cuvenoj Šoti Galici, ženi srbomrsca kaèaka (odmetnika) Azema Bejta iz sela Galice (1889-1924) koji je svojevremeno harao po Kosovu i Metohiji. Šota je nakon muževljeve smrti zulumæarila i predvodila odmetnike. U srpskom narodu sacuvano je sjecanje na dogadjaj kada je Šota uhvatila šestoro srpske djece, cobancadi kod stada, na planini Mokri, povezala ih, naložila vatru i sve ih bacila u oganj. Dok su djeca gorjela, pripovjeda se, Šota je sa kacanicima igrala svoju igru oko vatre, orijala i pjevala: „Šote, mori šote / šote mašala / davno želim šote, mori, šote, da te igram ja!” Na mjestu stradanja nevine djeèice podignuta je spomen - ploèa koja je stajala do svršetka 2. svjetskog rata, kada su je komunisti uklonili kako bi saèuvali „bratstvo i jedinstvo - zjenicu oka svog”. ------------------------------------------------------------------------------------ Provjerite i sami na internetu... Azem Bejt je idol šiptarima na forumima... Planina Mokra se èesto naziva i Mokra gora (nisam baš 100%). To je na sjevero/sjeverozapadu Kosova. Za Šotu Galicu (èesto i Šota Galjinica) sam pronašao pravo ime: Qerime Halil Galica. Možda neki mislite i da je ovo trac... bla bla bla... tekst o tome je napiso i sveštenik iz RS, nalazi se u „svetosavskom zvoncetu”, objavljen početkom 2007. „šota” nije nastala tako davno, da se je ljudi ne bi sjecali odnosno znali kako je nastala. Šta ću od sada da radim, pitate se. Pa vrlo jednostavno. Ozbiljan sam kad vam kažem da æu po svaku cijenu pokušati sprijeciti sviranje/pjevanje šote na bilo kojem veselju. Nacina ima mnogo. Druga stvar koju mogu da uradim (ako već ne mogu da sprijecim): napusticu mjesto dogadjaja. Bilo kad i bilo gdje. Najlakši način je naravno odmah na početku reci muzici: bez šote. Sigurno sad mnogi smatrate kako ja opet pretjerujem i šta ja znam. Nemam te snage (a ni želje) da menjam druge ljude. Možda mogu samo da vam na ovaj naèin otvorim nove poglede. Šta želim od vas? Pa vrlo bi mi bilo drago kad bi ovu informaciju o šoti proslijedili svim Srbima koje poznajte...drago bi mi bilo kad bi na bilo koji način onemogućili sviranje iste (ili da prije kažete muzici ili da to učinite u početnim taktovima). Najmanje što možete da uèinite je da kad se svira ova pjesma sjedete na svoje mjesto, zamislite kako je bilo toj dijeci koja su živa izgorjela i kako je bilo njihovim roditeljima. Znaèi da se ne veselite, jer za to stvarno nema povoda... ---------------------------------------------- --------------------------------- vltava - 2. april 2007. u 15.07 (registrovani član) ovo za sotu sam prvi put čula pre par godina u bgd-u i ostala bez teksta jer je prosto nemoguće da srbi po predanju to ne bi znali. nazovem jednog poznanika koji je etno muzikolog koji mi je rekao da sam već stota koja to pita i da su to nepismene i dokone budale koje nacionalizam preslikavaju svuda. rekao je da je to svadbarska pesma i još kojesta objašnjavao o nastanku takve i sličnih melodija... elem, želim da verujem da je tako inače bi se to znalo mnogo ranije, a ne u vreme nacinalnog ludila. -Nadja (rukometasica) - 2. april 2007. u 19.26 (registrovani član) Ajde, a sto onda ne potkrepis dokazima!?!?!?!?! Mentolu ne siri nacionalizam jer nam ga je pun qurac bio u proslosti!!! Sikter )) (na nemackom 'odyebi u dvoskoku)!!! -Nadja (rukometasica) - 2. april 2007. u 11.12 (registrovani član) Dobro bre to smo već procesljali imaš nešto novo!? | |
| ||
![]() Ludak_Bg ![]() | I sta ti ovime Mali_Mrave hoces da kazes???? Nasao si na nekom sajtu ovo i ispod komentare.Istina je da skoro na svakom sajtu stoji sta je shota,a ti si bas izvukao od neke Najde komentar,koja kaze da je cula u Bgu i da SU Srbi to izmislili. Iz ovoga se vidi da devojka nije uopste iz Beograda,a cini mi se ni Srpkinja.Ona moze da lupeta sta god hoce,koga to pa zanima,to je komentar samo neke tamo Najde koja je zvala "etno muzikolga" koji joj je otvorio oci umesto da je uzela knjigu i procitala.Ta devojka ce da kaze za nekog da je nepismen.Hahaha,sta reci na to,smesno. Reci ako imas nesto u svoje ime,glupo je da izvlacis tudje komentare i stavljas ih u post. Mogu i ja to da uradim,samo sto to onda ne bi bile moje reci,zato,ako imas nesto reci. | |
| ||
![]() Mali-Mrav ![]() | Samo sam pokazao odakle si prepisao,budi orginalan..a meni se licno jebe za sotu...hahahahahhaa | |
| ||
![]() Ludak_Bg ![]() | Kao prvo nisi upravu,tamo odakle sam ja PREKOPIRAO,nije bilo prostora za nikakve komentare. Ja nisam rekao da je ovo moje remek delo i da sam ja original,lepo se vidi da sam kopirao. Ako ti se vec ebe za shotu,sta se koji moj javljas. | |
| ||
![]() Dr_ ![]() | ЈОЈ, РАДО, ЈОЈ, РАДМИЛА На гробљу Орловача јуче сахрањена песникиња и текстописац Радмила Тодоровић-Бабић Супруга фолк певача Милана Бабића иза себе оставила хитове "Баш ми се не да", "Свађалице моја мала", "Мала соба три са три", "Чај за двоје", "Потражићу очи нешто зеленије"... На београдском гробљу Орловача јуче је сахрањена Радмила Тодоровић-Бабић (57), познати текстописац и један од иницијатора оснивања удружења "Корени", чији је циљ очување народног мелоса. Супруга фолк певача Милана Бабића годину дана безуспешно се борила против тешке болести, али, упркос залагању лекарског тима и породице, нажалост, изгубила последњу животну битку. Име Радмиле Бабић, која је ове године добила награду за животно дело на Фестивалу у Врњачкој Бањи, остаће запамћено по многим хитовима које је написала у току свог плодног живота. Иако је медицину завршила као један од најбољих студената у историји факултета, никада се није бавила овим позивом. Први хонорар зарадила је написавши текст за песму "Шота", коју је отпевао Ненад Јовановић, и која је у том кварталу продата у 760.000 примерака. Од тих пара Радмила је у Београду купила собицу величине девет квадрата, у којој су касније настали велики хитови које су отпевали Лепа Лукић ("Чај за двоје"), Снежана Ђуришић ("Мала соба три са три"), Мирослав Илић, Маринко Роквић, Брена... Ова изузетна жена оставила је иза себе супруга Милана, са којим је у браку била двадесет година, као и сина Бранка и ћерку Јовану, а и вечне мелодије као што су "Баш ми се не да", "Схватио сам не могу без тебе", "Свађалице моја мала", "Јој, Радо, јој, Радмила", "Потражићу очи нешто зеленије". На последњи пут су је испратили бројни поштоваоци, међу којима и Биљана Јефтић, Раде Јоровић, Гоца Лазаревић, Станиша Стошић, Гоца Стојићевић, Гане Ђокић, Бранко Стојнић, Драган Александрић, Снежана Ђуришић, Миша Мијатовић... Б. ПЕТРОВИЋ * * * Malo lutajuci netom nadjem i ovaj originalni isjecak iz novina.Nasao sam jos mnogo foruma na kojem se raspravljalo o "soti", meni ovo vise lici na one e-maile gdje dobijes ono ako prekines lanac srece desit ce ti se ovo ili ono. Nebih puno komentarisao to ipak svima nam je jasno sta je tacno, a sta ne. Ipak nismo mi sad ispali najpametniji pa nesta otkrili, jer da je tako kako je stavljeno za "sotu" nekada davno bih se zabranila njena interpretacija. Mislim da je apsurdno ovdje i pisati o tome. Pozdrav svim d0brim ljudima ma gdje oni bili! | |
...Cast se ne moze oduzeti, ona se moze samo izgubiti.. | ||
| ||
![]() Ludak_Bg ![]() | Dr. stvarno ne bi da budem nekulturan,slava joj. Sta pokusavas ja stvarno ne znam. Kao prvo ovo nije post za umrlice i ispracaje ljudi na onaj svet. Kao drugo,vidim da si ga postavio zato sto pise da je ona napisala TEXT za pesmu shotu. Pod broj jedan shota mnogo duze postoji i to je prvenstveno igra,pod dva,ja ovo nisam prekopirao dok nisam procitao i detaljno se informisao oko ovoga,a to sto je ona napisala text,ne mora da znaci i da je izmislila shotu.Ako bas hoces da znas,ovo je poslato svakome koga poznajem sa mog maila.Nije po principu kao sto ti pretpostavljas,da se salje dalje zbog tamo neke nebulozne nesrece,nego iz sasvim drugih razloga. | |
| ||
![]() 10sanja20 ![]() | momci...svako ima pravo na svoje mišljenje...samo bez svađica... | |
| ||
![]() Dr_ ![]() | Pozdrav svima, Ja nemam namjeru da se svadjam ni sa kime pogotovo ne na obom forumu na kojem ima jako puno raznovrsnih tema za pisanje i citanje. Jednostavno osjecam potrebu da se javim povodom ove teme o "soti", ne da branim sotu nego jednostavno ne volim neistine koje se ubacaju. Prica o paljenju djece i igranje oko istih je zaista pateticna i dokaz kako se na nasem primitivnom balkanu manipulise masama. Ja vrlo dobro znam tko je Radmila Todorovic i neka pociva u vjecnom miru. Ali jedina verzija sote koju je neko napisao je ona, a otpjevao Nenad Jovanovic iz tog razloga sam i copy originalan isjecak iz novina da se vidi. Zar nije apsurdno da neko pjeva o dimijama i drzi daire u rukama i pjeva o nekoj ljubavi da baca djecu u vatru, zar nije smjesno??? Znaci ipak da sam u pravu kad sam rekao da ovo lici naj lanac srece koji se salje e-mail postom pa ako prekines desit ce ti se ovo ili ono itd. Koliko znam da je sota jako puno ukorijenjena bas na prostorima Srbije i mislim da nisu svi ljudi idijoti da ne skontaju sta se desilo pa da je pjevaju i igraju, zar su svi nastavnici i profesori u skolama bile tolike budale pa na Muzickom i na Priredbama trazili da se igra sota ako je ona to? Zar tada nije bilo pametnog covjeka da kaze STOP sota je to i to, nego danas se nasli pametni neki, a ovi prije su bili ludi. Sota koju znamo je jedna novokomponovana pjesma, da ju je komponovao Srbin, da je tekst izmislila Srpkinja i da nema veze sa Cerimom Galicom zenom Azema Bejta. A ko zeli da vjeruje i grandiozne zavjere, u to da postoji "necija" muzika pa zbog toga zeli da mrzi "sotu" niko mu ne brani. Samo neka ne izmislja igranje nad pecenom djecom i neka ne sektasi medju ljudima i da ih plasi zar nije toga dosta, dovoljno smo sludjeni i bez toga. Sto se tice sote cak je bolje nista i ne znati nego znati ovako naopako, a to se zove zargonski "negativnim predznanjem" i kada se neko nije bavio time a bude mu servirano onda ga ne mozes ubijediti u suprotno. Najgore je sto zbog ovako malogradjanskih propagandi stradaju jos ljudi ni krivi ni duzni. Zapitajmo se dali je vrijedan neki amaterski smisljeni e-mail koji kruzi od korisnika do korisnika i jedne necije suze a kamoli zivota. Zapitajmo se sta se ovim postize? Pozdrav svim dobrim ljudima ma ko oni bili i gdje se nalzili !! | |
| ||
![]() Ludak_Bg ![]() | Ja necu da filozofiram i izrazavam pesnicki.Samo te savetujem da se dobro informises pre nego sto pocnes da iznosis tvoje pretpostavke,bez ijednog dokaza o tome sto pises. Kao i lazi koje iznosis,da se shota igrala po skolama,ne znam u koju si ti to skolu isao,ali znam da se ni ujednoj skoli Srpskoj skoli nije ucila shota,ko ce iole normalan to da ti poveruje,to veze s' mozgom nema. Kao drugo,shota nije pesma,nego igra,koja postoji mnogo duze pre nego sto je napisan text i odpevana iz neznanja.Mnogo se dugo i vesto cuvalo to i sad kad je napokon izaslo na svetlost dana,svi se cude. Informisi se malo bolje,bice ti sve jasno,kao i to da se u zadnje vreme retko ili uopste vise u Srbiji ne moze cuti shota,eto da te malo ja informisem.Sva sreca pa su ljudi poceli da obracaju paznju. Niko ovim ne zeli da pali bilo kakvu vatru i da se zamajava masa,nego jednostavno da se ljudima skrene paznja na istinu. Mozda ce to nekome da smeta,ali stvarno vas je zanemarljiv broj. | |
| ||
![]() Dr_ ![]() | Pozdrav svima, Menije zao ako moj prijasnji post nije procitan bas pazljivo. Ja ne pokusavam nikome nista da spocitavam nego hocu da kezem da ni ti ne dajes nikakakav dokaz, osim tih e-mail poruka koje kako kazes sam kopiras i saljes. Ja vrlo dobro znam da je "sota" igra, ali i da je pjesma koja je nastala 70-tih godina, ko je napisao i otpjevao nebih da se ponavljam stalno to sam u proslom postu napisao. Kazes da je "sota" samo igra, kako onda u prvom postu koji si kopirao sa neke stranice pise: "Dok su deca gorela Sota je sa "kacanicima" igrala svoju igru oko vatre, orijala i pevala: "Sote, mori sote / sote masala / davno želim sote, mori, sote, da te igram ja!" Dolazis u kontradiktornosti tvrdis da njije pjesma da je samo igra, odjednom ona i pjeva! Pises o toj nekoj "soti" prije nekih 90 godina, ijako se ne navodi u tvojim postovima kada se desio taj dogadjaj igranja oko vatre, volio bih kada bi mi odgovorio na to pitanje. Ako propagirate da se "sota" nigdje ne pusta, znaci propagirate opet ono sto je pokojna Radmila napisala, a otpjevao Nenad Jovanovic. Ja ne pisem filozofski niti pjesnicki samo trazim to sto si ti napisao da potkrijepis dokazom, a dokaz nije e-mail koji kruzi okolo. Ja sam vrlo dobro informisan vezano za ono sto pisem, cak sam naveo u proslom postu da sam dugo istrazivao vezano za "sotu", naravno ono sto sam pronasao to sam i napisao. Kazes nisam iznio ni jedan dokaz, pa malo bolje procitaj moje postove pa ces da vidis da jesam, znaci sotu koju propagiras da se ne slusa je ova sota koja pjeva Nenad Jovanovic, a ne Cerima Galica. Daj ti i jedan drugi dokaz osim e-mail poruke koju je mnogima poslao otac Jovan Culibrk i objavljen u "svetosavskom zvoncetu". Znaci pises o necemu sto nemas argumenat TI, nebih me zacudilo kada bih sutra osvanuo post da se ne slusa ni Miroslav ILic i pjesma "Smej se smej uvijek se smej..." jer je neki tamo dok je nekoga maltretirao se smijao. Cudi me jos kako ne znas da se na Muzickim akademijama sirom bivse exyu proucavaju djela Vagnera, a zna se da ih je Hitler slusao tokom svojih osvajanja. Javit cu se kada izneses neki konkretan dokaz za to sto pises, ali procitaj moje postove malo pazljivije, a ne povrsno. Ne bih volio da ovo bude krivo shvaceno kao neko prepucavanje, ali jednostavnp zelim da me ubijedis u ono sto si kopirao vezano za sotu, da mi das neki konkretan dokaz,a ne samo ovo sto kruzi od ruke do ruke. Pozdrav svim dobrim ljudima ma ko oni bili i gdje se nalazili!!! | |
| ||
![]() Ludak_Bg ![]() | Aj da zavrsavamo sa ovim. 1.Lepo ti u postu za sotu pise gde moze da se procita,u kojoj knjizi,tu je sve objasnjeno do detalja,da se ja ne ponavljam,sve lepo pise u postu. 2.Ti kazes da se sota ucila po skolama,to su te neistin koje iznosis.Ja stvarno ne znam u koju si ti to skolu isao gde se ucila sota,nek se javi bar jos jedan da je ucio sotu u skoli,pa aj i da poverujem,mada takav ne postoji,jer to nema veze s' mozgom. 3.Procesljaj jos malo po raznoraznim forumima,pa cs da vidis koji je odnos u procentima onih koji u to veruju i onih koji to osporavaju poput tebe.Ogromna je razlika u procentima pa aj i da budem blag 90% prema 10%,da i tih 10% ljudi je pametnije od 90%.Hvala bogu pa ljudi pocinju da otvaraju oci i to me mnogo raduje,dosta smo zaslepljivani kao narod. 4.Najvazije...Da sota je prvenstveno igra uz koju se peva,a ne pesma,tu ima ogromne razlike.Kazes da si nasao isecak iz novina gde pise da je ta i ta napisala tekst,a taj i taj otpevao.Mnogo nasih tkstopisaca i pevaca tvrdi isto,mislim ne za sotu,nego da su originali,a ustvari su plagijatori i to vrlo veliki procenat,kradu pesme od drugih,preradjuju i otpevaju je kao svoju.Nemas ni jedan dokaz osim isecka iz novina.Vdis neko se time pozabavio i napisao knjigu koja je mnogo vise od jednog isecka iz novina.Ni j,niti ti neizmisljamo toplu vodu. 5.To uopste nisu mailovi koji kruze zbog nesrece,kako ti pricas,nego skoro pa na svakom drugom forumu imas ovakav post.Nadji mi gde pise da ce ti se desiti neka nesreca ako ne prosledis mail,ti si nesto pobrkao. Sve u svemu jedan isecak iz novina naspram knjige i objasnjenog mesta gde je bio spomenik toj deci,pa je srusen,pise dole zasto.To se proveravalo,moze i dalje da se proveri,mislim da je dovoljno i da sve govori. | |
| ||
![]() Mali-Mrav ![]() | http://www2.serbiancafe.com/lat/diskusije/mesg/53/009975685.html?6 | |
| ||
![]() Mali-Mrav ![]() | Наслов: | |
| ||
![]() Dr_ ![]() | Pozdrav svima, Bio sam odlucio da se ne javljam dok se ne ponudi neki konkretan dokaz vezano za "sotu" ali eto javit cu se da odgovorim na par pitanj i podpitanja, i da postavim koje pitanje. Ocito je da se moji postovi ne procitaju bas detaljno i da se samo uhvati za jedan dio posta i onda se pise o tome. Sto se mene tice ja sam procesljao net uzduz i poprijeko vezano za sotu, cak sam razgovarao i sa pojedinim muzicarima, sa jednim etnologom i sa jednim historicarem. Kada ih upitas ko pjeva sotu odmah kazu Nenad Jovanovic, a kao kasnije su mnogi pokusali na isti fol da otpjevaju pojedine pjesme. Opet se vracam na ono sto sam pisao u svojim postovima ali ocito nije bilo dobro primijeceno niti je obracata paznja na to. Vi koji propagirate "sotu" da se ne izvodi nigdje to je djelo Radmile Todorovic i pjevaca Nenada Jovanovica. Volio bih kada bi se neko nasao da pokaze sliku te ploce na planini Mokri gdje je to bilo ispisano, a komunisti je ukinuli!!! Kazes da se sota nije igrala u skolama ja ne znam u koju skolu si ti isao ali gotovo svaka priredba koja se izvodila po skolama igrala se sota. Dan danas KUD-ovi (Kulturno Umjetnicka Drustva) igraju sotu. Malo pogledaj sta radi KUD "Sveti Sava" iz Beograda koje igre igra!! Moj dokaz isjecak iz novena ne treba da bude, jer svaki muzicar zna za "sotu" ali eto bar se zna da jet a sota prodata u 760 000 promjeraka I da ona postoji, a to je najbitnije, medjutim to o cemu vi pisete nigdje ne postoji jer nema nigdje da se vidi, naravno osim vasih e-mail poruka koje saljete I foruma a vidi se kojih na koje se postavlja taj post. Kazes da je knjiga napisana o tome, koja knjiga?? Kazes da si u postu napisao kako se zove knjiga ja to nigdje ne nadjoh osim da je otac Jovan Culbrk to objavio u djecijem casopisu "Svetosavsko Zvonce". Ja nisam rekao das u to e-mailovi koji kruze zbog nesrece, nego da je to tipa onoga ako prekines lanac desit ce ti se ovo ili ono koji su kruzili prije. Volio bih da mi kazes naziv I pisca te knjige koju je neko napisao vezano za "sotu". Ali me samo cudi kako to tek sada sve sada kruzi, a prije nije? Dali su svi historicari i politicari bili glupi, a ovi dansnji pametniji? Ili da nije ovo vrijeme nacionalizma pa se onda treba jos vise dovesti ovaj jadni i ispaceni narod nije bitno kom narodu pripada do jos veceg jada, ocaja i bijede?? Jos me zanima i ovo a isto nema dokaza da je "sota" postojala prije nekih 80-90 godina kada je Crima Galica tzv. Sota djelovala. Za sotu se culo naravno tek kada je napisala Radmila pokojna, zasto je bas sota ispjevana na "srpskom" jeziku, zasto se u njoj ne spominje nikakva zena nego vise lici na ljubavnu pjesmu. Namjerno pisem ovo pjesmu jer se vrsi propaganda na pjesmu "sote mori sote", a ne na neku igru J Zapitajmo se sada malo dali je ovo sve pocelo da kruzi u svrhu rasplamsavanja nacionalizma I mi kao mladi ljudi bih trebali da imamo ljepse poglede na buducnost I na ljude, zavadit je lahko, baciti kost sumnje I to je lahko, ali biti covjek je jako tesko-! Ovaj cu svoj post zavrsiti sa jednom izrekom: "Znanje je bolje od nasljedstva; odgoj je najcistiji obraz; poboznost je najsigurnija opskrba; molitva je najbolja zarada; razum je najbolji vodic; lijepo ponasanje najbolji je drug; blagost je najbolji pomocnik; zadovoljstvo je najveće bogatstvo; Bozija pomoc je najbolja pomoc; a sjećanje na smrt najbolji je propovjednik" Pozdrav svim dobrim ljudima ma ko oni bili I gdje se nalazili..! | |
| ||
![]() Mali-Mrav ![]() | Dr pusti ne vrijedi se prepirati sa sa usijanim.... | |
| ||
![]() Ludak_Bg ![]() | Ja sam sa sotom zavrsio u proslom postu,samo cu ti Dr. reci da sam se i ja raspitao kod nekih muzicara koji su mi rekli da jeste Radmila napisala text,ali da niko ne moze da garantuje da nije plagijat.Slucajno imam drugaricu koja je u Folklor udruzenju i kod nje ssam se raspitao,nema vise sote u njihovom repertoaru,sto je meni sasvim dovoljno,toliko o tome s' moje strane.Svako ima svoje usta veruje. Mali Mrave sto se ti javljas ad si rekao da te boli za shotu i koje ti poredjenje dajes,sotu sa ringr ringe raja,stvarno smesno. Procesljao sam i taj tvoj link koji si izbacio,sto si izvukao samo jednu negativnu izjavu neke tamo Nadje.Gde su ti pa bar jos 10 postova koji se slazu sa ovim i znaju za sotu??? Izvlacis tudje postove,kad budes napisao nesto iz svoje glave,onda mozes za drugu reci da je usijana,do tad smisli nesto originalno iz svoje,neozbiljno je i pricati sa tobom,smo kopiras tudje izjave. Hvala bogu pa vas je stvarno zanemarljiv broj koji to osporavate,tako da ja stvarno necu vise piskarati s' vama na ovu temu. | |
| ||
![]() Mali-Mrav ![]() | Sve sto si napisao nije iz tvoje glave,tako da nemas meni sta prebacit,sve sam izvukao tamo odnekle odakle si ti kopirao sota kao sota je predivna igra i pjesma kome se ne slusa i ne gleda siroko mu polje....Kako se pocelo pisati i izmisljati jos ce ispasti da je i svilen konac nastao u albaniji jer je neko nekad nekog uvrijedio ili ubio pa mu ovaj iz osvete poceo svirat na uvce...eh pameti moja niposto nisi skupa...dok se stim zamajavas....Jucer sam dobio E-Mail od jednog Muftije gdje kaze da je beograd vekovni hrvatsko-muslimansko-albanski grad...potkrepljeno AdilZurfikarpasicevim dokumentima jos 912 gluposti moja hahahahahahahaaa fataj se ba muzike mani se politickih budalestina Ziv i zdrav bio !!!! | |
| ||
![]() Ludak_Bg ![]() | Za nekog su budalastine,za nekog nisu,kako ko shvati,svako ima svoje misljenje.Vidis ja sam samo prvi post kopirao,a sve ostalo sam sam piskarao.Da ja tebi kazem nesto,sto sam vec pomenuo dole,mozete vi sad da izvlacite i da pricate o bilo kakvim mailovima,mogu i ja ima ih brdo,ali... Drugarica mi je u folklor grupii to je veoma uspesna,od nje sam dobio informaciju da se polako sota izbacuje iz svih umetnickih programa i da se sve manje svira,tako da je to sto ja pominjem uzelo maha,a ti mozes da pominjes i ringe raja i Beograd u druom smislu,ma mozes i Jerusalim da svrstas u Srbiju,znam ja da postoji brdo budalastina,al druze kad nesto ovako uzme maha,to nije budalastina,a vas je stvarno zanemarljiv broj,da nema potrebe i da se pominje vise bilo sta. Uzivaj i ti,ziv bio 105 pa opet... ![]() | |
| ||
![]() Miriem ![]() | Nažalost, znam o šoti i ne bih da se ponavlja već napisano . Ako je počela da se izbacuje na višim nivoima, daće Bog,pa će vremenom nestati i sa svadbi -znate na šta mislim ... | |