MyZoki forumi
OTEZAN ILI NEMOGUC ULAZAK NA ZOKI | |||||
| ||
![]() MyBot ![]() | Razlog za otezan ulazak na sajt su pre svega sve ucestaliji napadi na sajt. Napadi stizu iz citavog sveta, tako da smo prinudjeni da privremeno banujemo IP adrese odnosno opsege IP adresa (citaj provajdere ili veci deo njihovih adresa) sa kojih dolaze napadi. To se manifestuje tako sto vas Browser ispisuje poruku da www.zoki.com ne postoji. Otezan ulazak moze da bude i u trenutku veceg napada (dok napadi ne budu odbijeni banom). U vecini slucjajeva pojavljuje se poruka u Browseru da je isteklo vreme za konektovanje na sajt (odnosno Timeout) Po prestanku napada BANovi se skidaju, a dok napad traje nemojte traziti pojedinacno skidanje IP bana, jer dok traje napad iz nekog IP opsega banove NE skidamo.
| |
| ||
![]() Aljo-Delon-33 ![]() | Sasvim svatljivo,da se treba server stititi.......i da je nama dosadilo izbacanje uvjek sa ZOKI_a! Al ne svatljivo je postupanje Admina,da drzi par nikova na ban-u,a opis koji je dao,za provajder,ili Kompaniju....,isto smjesna stvar....,komsije,ista kompanija...isti provajder....jadan bez problema ulazi na zoki..igrice.dok drugi nemoze nikako...IP Baniran....!! i Gdje tu logika Admine??? Sa takvim ponasanjem,moze te odma izbaciti na javu nik kojiste banirali.....kao "HAKERA" Toliko od mene HVALA!!!
| |
| ||
![]() MyBot ![]() | Nije pod obavezno da se banuju sve adrese koje ima neki provajder. Nasa logika je da banujemo samo najnuznije. Dakle ako provajder ima (hipoteticki) IP opseg (inetnum) 200.0.0.0/8 a napadi dolaze iz opsega 200.0.0.0/24 nece se banovati 200.0.0.0/8 vec 200.0.0.0/24 (ili ce se IP opseg iz kog dolazi napad deliti subnet maskom), sto prakticno znaci da ce sve ostale IP adrese nekog provajdera koje nisu u banovanom opsegu najnormalnije moci da pristupe zoki.com-u Ovo moze da se objasni i jednostavnije ali verujem da ce biti za vecinu razumljivo. | |
| ||
![]() Admin ![]() | Aljo, kad napadi krenu, mislis da ja gledam koji se korisnici kace sa tih opsega? Ne, i ne zanima me. cilj je samo da zoki funkcionise, a ko ce da bude banovan... jbg, to se nikad ne zna. U principu se banovi sa tih rangova skidaju posle 12-24h nakon prestanka napada, ali ne i obavezno. | |
Ne kupujte kasete japanske grupe TDK. Ništa se ne čuje. | ||
| ||
![]() fukii ![]() | Admine pozdarv, ja bi te zamolio da provjeris nick eldara_eldo, ona je banovana vec pre nekoliko dana, znamo svi zasto nije niko kriv pa ni ti Admine, evo sta joj pokazuje na to:
Vasa IP je: ***.***.***.*** Vas IP JESTE banovan. Banovano je ukupno 222,634,681 IP adresa u 79 IP rangova, evo Admine pa zamolio bi te sto prije da ovo zavrsis:)) hvala BOgu ako mognes??? ne naredjujem te:)) hvala na razum sve naj starri prijatelju , pa kad nam budes opet doso u makedoniju castim te pivo ( HAJNEKEN) | |
| ||
![]() Mod 5 ![]() | fukii je rekao/la: Admine pozdarv, ja bi te zamolio da provjeris nick eldara_eldo, ona je banovana vec pre nekoliko dana, znamo svi zasto nije niko kriv pa ni ti Admine, evo sta joj pokazuje na to:
Vasa IP je: ***.***.***.*** Vas IP JESTE banovan. Banovano je ukupno 222,634,681 IP adresa u 79 IP rangova, evo Admine pa zamolio bi te sto prije da ovo zavrsis:)) hvala BOgu ako mognes??? ne naredjujem te:)) hvala na razum sve naj starri prijatelju , pa kad nam budes opet doso u makedoniju castim te pivo ( HAJNEKEN) Fuki, IP je prosledjen Adminu i molim te da mu drugi put posaljes privatnu poruku i da IP ne objavljujes javno jer ne odgovaramo za eventualnu zloupotrebu iste. pozz
| |