Zoki Games
My Zoki Portal
Multiplayer Games
Flash Games
Zoki Videos

MyZoki forumi

Moje teme  •  Moji postovi  •  Poslednji postovi  •  Teme koje pratim  • 
Kako napraviti Web sajt??
Post od: NRW, Napisan: 2 January 2009, 06:47
NRW
NRW

Lijep pozz  clanovima zoki.com.Napisacu jednu  temu koja ce pomoci mnogima clanovima koji zele da naprave svoj web sajt...nadam se da cu pomoci ... ja cu ovdje napisate neke najjednostavnije nacine kako doci do vlastitog web sitea.

Ako se ne razumijete bas u programiranje i web design, preporucujem instaliranje neke free scripte, a preko 30 njih mozete pronaci na Elefante Free Scripts. Evo neke od njih:

1. phpBB3 - To je popularna scripta za forum, sa jednostavnim Admin control panelom u kojem mozete editovati skoro sve na vasem forumu.

2. WordPress - Je jednostavna scripta pomocu koje mozete izraditi svoj vlastiti blog. Podrzava komentare, kategorije, RSS, paswordom zasticene postove itd.

3. Joomla! 1.5.x - Je najpoznatiji CMS sistem. Mozete editovati gotovo svaki detalj, od vijesti, do banera i reklama. Naravno, nije toliko jednostavan kao prethodna dva, ali kada ga jednom skontate, znati ce te napraviti pravo dobar web site.

4. Mambo - Je nesto poput Joomle, samo sto ima design slican obicnom HTML web siteu, ali ima mnoge dodatke. Admin Control Panel je potpuno isti kao i kod Joomle.

5. Nucleus - Omogucava vam da vodite jedan ili vise blogova, ili online dnevnik.

6. php-Fusion - Je najjednostavniji CMS sistem. Veoma je lako izvrsiti edit, jednostavno napravite forum, download, news itd. Za one koji se ne razumiju bas u web design, i prethodni CMS sistemi su im komplikovani, preporucujem ovaj.

7. 4Images Gallery - Ukoliko zelite napraviti vlastitu galeriju slika online, ovo je prava skripta za vas. Veoma je jednostavna, podrzava i kategorije.

8. MJguest - Jednostavna knjiga gostiju koju mozete dodati na vas web site.

To su neke skripte sa kojima mozete izraditi veoma kvalitetan web site.

sve ove scripte mozete jednostavno instalirati na Freehostia besplatnom hostingu...a prije nego sto pocnete sa  ovim savjetujem da naucite osnove HTML i CSS pa tek onda da pocnete raditi sa CMS-ovima i slicno..a mala  obavjst za sajt ako zelite da pravite sajt kako bi ispali face kao sto to mnogi rade nazalost nemojte ni pokusavati jer  lako je sajt najpraviti al njemu moras 90% svog vremena posvetitit  ak zelis da sajt ostane na netu onda nemojet  ni pokusavti to napraviti radi toga da  budete faca...nadam se da sam bar malo pomogao ako ima sta ko da doda na ovo  slobodno dodajte i meni je dobro dolsa nova znanja  od drugih kako pohvale tako i kritike....lijep pozz  svima