MyZoki forumi
Najnoviji napadi siptarskih hakera | |||||
| ||
![]() Admin ![]() | Do pre par dana imali smo ozbiljnih problema sa napadima siptarskih hakera koji su prvo malo po malo napadali, proveravajuci snagu zastite koju imamo. Ona je izdrzavala jedno vreme dok nisu pustili izrazito jak DDoS napad i sajt je morao biti totalno iskljucen. Naravno, napali su i ostale moje sajtove koji su sad iskljuceni (neki su prebaceni kao poddomen zoki.com). Tad su postojale 2 opcije: 1. Predati se bez borbe i ugasiti zoki i spasiti me dodatnih troskova i problema. 2. Platiti za ekstra zastitu (koja je ispalo da radi posao za sada) od 600$ mesecno (manje od 500 eura) i normalno nastaviti sa radom. Izabrao sam drugu opciju jer sam se u momentu snasao za novac (u prevodu: pozajmio). Kako cu vratiti ne znam ni sam, a ponajmanje znam kako cemo sledeceg meseca. Znam da siprtari sad likuju jer nisu oborili sajt, ali su me doveli u dugove do guse. nesto su postigli. Takodje ne ocekujem ni finansijsku pomoc od samih Albanaca jer im vise ne uzimam za lobby koji vise NIJE FREE. Sve u svemu... zaebata situacija. Ako neko ima neki predlog za promenu sistema clanarina, free igranja, donacija, marketinga, bilo cega... neka iznese ovde. Molim samo da ne bude nekih uvreda na bilo ciji racun (osim za siptarske hakere). Zelim da ovo bude prava diskusija da vidimo kako mozemo i da li mozemo nekako isplivati iz ovog s.... | |
Ne kupujte kasete japanske grupe TDK. Ništa se ne čuje. | ||
| ||
![]() thalia69 ![]() | Pa evo ja ću prva... Smatram da bi se trebala uvesti kvartalna(tromesečna) članarina za SVE korisnike ovog sajta, pri tome ne mislim na dosadašnju uplatu kredita, to neka ostane kao i do sada....znači ko plati kredit, koristi ga kao i dosad... A plaćanje članarine smatram kao novčanu podršku vama, kako bi i odsad zoki radio kao i prije ovih napada a samim tim i nama činio zadovoljstvo kao i do sada... Mislim da ako SVI uplate to bi bila neka neznatna suma za svakoga od nas...a vama bi to značilo izlaz iz ovakvih i sličnih problema...
S nadom da će se velika većina složiti sa mnom...ja vas pozdravljam... Hvala! | |
| ||
![]() 10Sanja20 ![]() | koliko zoki ima konstantnih članova mesečno? ja čvrsto verujem da će se naći nas 100 koji će na članarinu uplatiti dodatnih 6$ svakog meseca...
| |
| ||
![]() spider ![]() | Nema vrijedjanja a nazivas ih siptarskim hakerima, hmm... mogao si reci albanski hakeri s kosova i sl. a ne siptari,Al mene to iskreno i nezanima bas toliko. Vise me interesuje gdje je taj gospodin zoki? Valjda on ima para i nije kokuz. A ti kukas kao da si duzan 50 000 eura a ne 500 eura ipak si ti Admin ,raja ba ima povjerenja u tebe | |
| ||
![]() Admin ![]() | spider је рекао/ла: Nema vrijedjanja a nazivas ih siptarskim hakerima, hmm... mogao si reci albanski hakeri s kosova i sl. a ne siptari,Al mene to iskreno i nezanima bas toliko. Vise me interesuje gdje je taj gospodin zoki? Valjda on ima para i nije kokuz. A ti kukas kao da si duzan 50 000 eura a ne 500 eura ipak si ti Admin ,raja ba ima povjerenja u tebe U pravu si, mogao sam reci, ali time nisam mislio na celokupan narod... nije mi to bila namera. Mada bolje da ne znas kako ih albanzi iz albanije i makedonije zovu :) No nebitno. Ne radi se o 500 jednokratno vec o 500 svakog meseca, da je jednokratno, prodao bih svoj auto, dodao malo i eto ga :) Znam da imaju poverenje i ne zelim ga nicim ukaljati, ali brate, ja sam odavno rekao da nisam lovator, a nije ni gospodin Zoki. To sto neko zivi u USA, ne znacu da pliva u parama, pogotovu ne sad kad je ekonomska kriza do bola. Zoki jeste njegov, ali sam ga ja napravio, dao mu dushu da bude ovakav kakav jeste, sve sam sa mojih 10 prstiju. I sad ima varijanta - mozete svi omoci da opstanemo, a mozete se praviti Toshe. Ja nemam pravo ninakoga da uperim prst, niti da mi je krivo ako neko ne zeli ne samo da pomogne, nego ni clanarinu da plati. Da je sve malo bolje organizovano, mozda bi i bilo nesto od svega... Zato i trazim ideje, ali konkretno sta da mozemo uspeti. Tek da znate da svaki dan ima >10.000 poseta i da se mesecno otvori po 1.500.000 stranica... nije za odbaciti. E.. necu da pisem blog.. dovoljno je ;) | |
| ||
![]() Nadijamk ![]() | admine u pravu si i podrzavam te u svemu , a sto se tice ono shiptarski ne trebaju se vredzati jer i oni sami se tako nazivaju , pa nije cudo sto ih i mi tako zovemo , a sto se tice hakera nek jedu burek | |
| ||
![]() ***zrno*** ![]() | Admine,uvedi mjesecnu rentu,kao sto se placa struja,voda itd,ni u wc ne mozes djabe,ako se ja pitam ni nljsc nema za djaba,jer se onda nista ne bi postiglo,tu sam da platim,Admine,vjerujem da ces i sam iznaci rijesenje a ko voli zoki i raju na zokiju i ne treba da mu se kaze za placanje..drugarski pozzzzz | |
| ||
![]() Packy ![]() | A šta je sa reklamiranjem na zokiju? Nemoguće da na sajt koji dnevno posećuje toliko ljudi niko ne želi da postavi svoj banner neki popup ili nešto slično. Jedan torrent portal MiniNova postano je najprofitabilniji sajt u prvom kvartalu 2009, i to samo od reklamiranja. mozda da postavis Google Ad Sense, da "nateraš" korisnike da svaki dan klikaju na reklame na alertpay ili neki slicni sajt, pa da od klikova pare idu zokiju (neki rapidshare leecheri su tako mesecima radili dok rapidshare nije uveo novu politiku, sa 10 GB maks sa jednog naloga dnevno, pa im se vise nije isplatilo, ali su ranije sjajno "poslovali").... | |
| ||
![]() blesavaaa... ![]() | uvedi brate clanarinu...pa ko voli nek izvoli...kome je stalo da bude ovde taj ce i placati....sto se tice siptara ne vidim nikakvo vredjanje....pa oduvek se tako zovu... | |
| ||
![]() nurasejtanka*** ![]() | da,slazem se i ja da treba uvesti clanarinu..nemora to biti puno para ali brate svako od nas moze izdvojiti 5 eura mjesecno to bi nama bilo nista a vama bi sigurno znacilo puno i pomoglo vam da odrzite zoki samo treba osmisliti nacin placanja dali na ziro racun ili kako vec...uglavnom podrzavam ovaj predlog.. | |
| ||
![]() Dama_u_Dimijama ![]() | Eh brw nuro,bas tako,svako bi sigurno mogao izdvojiti 5euro mjesecno i poklopili bi se troskovi ti a imalo i "zalihe" jer ima dosta usera,i slazem se s tim za clanarinu al ne da bude sad treba za ojacanje hajmo clanarinu za sve uvesti i kasnije eh trebat ce ovo pa ono pa vece calnarine itd...mislim da bi se pocela raja polako rasipati na taj nacin jer ima ih dosta i sada sto ne placaju kredu nego igraju samo free igre...u jednu ruku pojedince razumijem a i ne,jer ne moze mi reci jao "jadnik sam" neam para da platim kredu a imati svoj net i pc kuci,ipak i to kosta a na balkanu kao svima poznato nije bas ni jeftino...Admine dragi stavi clanarinu 2-5 euro mjesecno i taman pokrice et ga i nemoj da nam budes zbog toga bez auta nije fazon ni to ;-) Shqip il Shiptari nije uvreda nego "tepanje" prijatelju ;-) | |
| ||
![]() SuNcE_vanjcek ![]() | Zar nije za početak najbolje da svi, onoliko koliko mozemo, pošaljemo adminu kao prvu pomoć za ove troškove obezbjedjenja sajta, s obzirom da sjat posjećuje dosta veliki broj članova,kako bi mu olakšali koliko toliko.....Kad bi svi odvojili od 3 do 5 € (npr. 100 korisnika x 5€ ili 3€ = 500€ ili 300€), a to nije neka suma jer i tako u sitnice i gluposti potrošimo i više od toga svaki mjesec,sigurna sam da bi i njemu lakše bilo, a za nas bi sajt i dalje bio tu.......Jedan ovakav sajt nije lako održavati, posebno da ne govorim o trudu, vremenu i zivcima koji su ulozenu u nesto ovakvo i ako većina misli suprotno......No,to je diskutabilna tema koju većina i ne razumije jer im je isključivo stalo do "zabave" i provociranja ostlaih korisnika, a šiptari će i dalje napadati dok ne istjeraju mak na konac...... | |
| ||
![]() SuNcE_vanjcek ![]() | hahahah ja i dama smo jedanak pisale ovaj post........e, bash mi drago sto se u nečemu slažemo hihihihii | |
| ||
![]() vanja-73 ![]() | ma nego sta uvedi clanarinu......pa kome se igra nek plati... | |
| ||
![]() Admin ![]() | Sve je to u redu, ali ko se seca, sistem mesecne clanarine je vec ziveo, i to je bio izbor.. bronzani paket, srebrni, bla bla... pa ko je kolko hteo da plati platio je, ali su se naravno mnogi bunili pa je taj sistem ugasen. Opcije su: 2. Mesecna clanarina (ne na duze, ima razloga za to) recimo 3 eura, kao da se svaki dan dolazi. 3. Kolko igras - tolko platis - ovo mi sad pade na pamet kao varijanta.. da svaka igra, bilo koja, pokretanjem "skida" igracima neku sumu, lupam, mozda 0.005 eura ili sl, tako da oni koji se malo igraju malo i plate, a oni koji se mnogo igraju mnogo i plate. Slicno bi bilo i za slusanje muzike. To bi se tako preracunalo da ne prelazi neke okvire realne mesecne cene, a btw... kad malo bolje razmislim, komplikovano je do bola :) Spremicu i stranice za rentanje zoki igrica, kao i rentanje lobija. naravno, i marketing stranicu sa cenama reklamiranja, pa cete i sami videti koliko ima reklama ... Sve u svemu, nadam se dobrom. | |
| ||
![]() skaro ![]() | Meni se najvise svidja opcija 2. Mislim da je neko ranije rekao kako bi prvi mjesec trebao biti besplatan za nove korisnike, i sa tim se potpuno slazem. | |
| ||
![]() Admin ![]() | skaro је рекао/ла: Meni se najvise svidja opcija 2. Mislim da je neko ranije rekao kako bi prvi mjesec trebao biti besplatan za nove korisnike, i sa tim se potpuno slazem. Onda nisi citao sta sam ranije govorio. Nekad je moglo prvih 10 dana da novi korisnik ima besplatno. Ali je problem sto se neko regiustruje, ima 10 dana free, onda registruje novi nick, i tako u krug.. A maltene je nemoguce spreciti nekog da se vise puta registruje... :( | |
| ||
![]() skaro ![]() | E da to nisam procitao ranije. Jbg onda nisam pametan, ipak opcija 2 mi najbolje zvuci. Mada mi je nebitno koju cete izabrati, koju god izaberete ja cu dolaziti dok mi se igra. | |
| ||
![]() 10Sanja20 ![]() | 4eu mesečna članarina fixno i kraj (3eu za server i 1eu tebi za platu) stim da ide od datuma uplate, a ne od 01. do 01. .... | |
| ||
![]() thalia69 ![]() | "u nadi je spas" - rekli bi mnogi... ali ja sam za to da se sa reči pređe na dela, što pre.. Samo bih volela da se već jednom precizira, kako bi i ja konačno uplatila i ako može nešto više i povoljnije o načinima uplate... Podrška Adminu i Pozzz svima:)) | |